Huset på Næsset

Huset på Næsset er et gammelt elværk fra 1911. Siden 2002 har lokale ildsjæle arbejdet på at overtage den bevaringsværdige bygning, som nu bliver anvendt til kulturelle arrangementer.

Huset på Næsset
Udbyvej 52, 4300 Holbæk
tlf. 51368311
husetpaanaesset.dk
facebook.com/husetpaanaesset

Et tidligere elværk

Huset på Næsset var tidligere et elværk, som fungerede fra 1911 og frem til 1947. I 2002 oprettede lokale borgere foreningen Huset på Næsset med henblik på bevaring og brug af den historiske bygning, som de købte i 2005. En Kgl. Bygningsinspektør som blev involveret fra start, vurderede Huset på Næsset som særdeles bevaringsværdig. Foreningen ønskede at give bygningen formål igen, hvilket krævede at bygningen blev restaureret. 

En bevaringsværdig bygning

Projektet omfattede en restaurering af det tidligere elværk og mølleri. Der var tale om en stabilisering af den gamle bygning samt etablering af nyt tag, istandsættelse både indvendigt og udvendigt. 

Et aktivitets- og kulturhus

I dag huser det gamle elværk alt fra kunst til teater og en hyggelig café. I galleriet er der skiftende kunstudstillinger, og huset rummer også faste aktiviteter som, yoga maling og litteraturkreds.

Stig Møller Band i Huset på Næsset